Edward Burtynsky

Edward Burtynsky Jennifer Baichwal reisde naar China om een film (Manufactured Landscapes) te maken over haar landgenoot Edward Burtynsky (1955), een landschapsfotograaf die zich vooral richt op de minder mooie kanten van onze wereld. Burtynsky doet verslag van wat hij ‘het landschap van onze tijd’ noemt: afvalbergen en giftige rivieren. En nu China hard op weg is de grootste vervuiler ter wereld te worden, maakte hij foto's in dat land: „hier leeft niets meer, behalve mensen.” Industrial Landscapes t/m 6 jan Gemeentemuseum Helmond, Kasteelplein 1. Di-vr 10-17u, za, zo 13-17u Burtynsky, Edward

Jennifer Baichwal reisde naar China om een film (Manufactured Landscapes) te maken over haar landgenoot Edward Burtynsky (1955), een landschapsfotograaf die zich vooral richt op de minder mooie kanten van onze wereld. Burtynsky doet verslag van wat hij ‘het landschap van onze tijd’ noemt: afvalbergen en giftige rivieren. En nu China hard op weg is de grootste vervuiler ter wereld te worden, maakte hij foto's in dat land: „hier leeft niets meer, behalve mensen.”

Industrial Landscapes t/m 6 jan Gemeentemuseum Helmond, Kasteelplein 1. Di-vr 10-17u, za, zo 13-17u