Dutchbatters terug in Srebrenica

Dutchbatters terug in Srebrenica Potocari, 18 okt. De voormalige Nederlandse Dutchbatter Henry van der Belt ontmoet overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de massamoord in Srebrenica. In juli 1995 werden daar, volgens de laatste officiële cijfers, 7.711 moslimmannen en -jongens door Bosnische Serviërs vermoord. Gisteren was een groep van twaalf voormalige Nederlandse VN-blauwhelmen terug op hun oude legerbasis vlakbij Srebrenica, in het oosten van Bosnië, om de weduwen en moeders van de vermoorde mannen te ontmoeten. De Nederlanders konden twaalf jaar geleden niet voorkomen dat de Serviërs de moslimenclave innamen en de mannen voor hun ogen wegvoerden. Foto Reuters Former Dutch peacekeeper Henry Van Der Belt (R) cries as he meets survivors and relatives of victims of the Srebrenica massacre in a former U.N base in Potocari October 17, 2007. A group of Dutch ex-peacekeepers, whose mission was to protect civilians in once U.N. safe haven of Srebrenica, visited for the first time the site where Serb forces killed up to 8,000 Muslim men and boys in 1995 and met with survivors and relatives of victims. REUTERS/Damir Sagolj (BOSNIA AND HERZEGOVINA) REUTERS