Control

Control Het speelfilmdebuut van fotograaf Anton Corbijn, Control, vertelt het korte levensverhaal van Ian Curtis, de zanger van de legendarische popgroep Joy Division. Niet zijn muziek staat centraal, maar zijn persoonlijk leven, waarin hij klem zat tussen echtgenote en minnares, aan epilepsie leed en op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Nieuwkomer Sam Riley is een openbaring als Curtis, Samantha Morton is ijzersterk als zijn echtgenote. Fraai gefilmd in zwart-wit. Control. Regie: Anton Corbijn. Met: Sam Riley, Samantha Morton. In: 13 bioscopen. Control (2007) Scene uit film Foto: Paradiso paradiso

Het speelfilmdebuut van fotograaf Anton Corbijn, Control, vertelt het korte levensverhaal van Ian Curtis, de zanger van de legendarische popgroep Joy Division. Niet zijn muziek staat centraal, maar zijn persoonlijk leven, waarin hij klem zat tussen echtgenote en minnares, aan epilepsie leed en op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Nieuwkomer Sam Riley is een openbaring als Curtis, Samantha Morton is ijzersterk als zijn echtgenote. Fraai gefilmd in zwart-wit.

Control. Regie: Anton Corbijn. Met: Sam Riley, Samantha Morton. In: 13 bioscopen.