BEELDENDE KUNST

BEELDENDE KUNST Daniel RichterHet GEM in Den Haag toont een uitgebreid overzicht met schilderijen en schetsen van de Duitse kunstenaar Daniel Richter (1962). In zijn grote (olieverf)schilderijen zijn elementen uit de politiek, (kunst)geschiedenis en massamedia terug te vinden. Zo vallen in Duueh(2003) menselijke figuren met hoge snelheid uit de lucht; dat geeft associaties met 9/11, maar de achtergrond lijkt eerder op een mooi Italiaans dorpje dan op New York. Deze week heeft het Gemeente Museum Den Haag bij Sotheby's ook een schilderij van Richter aangekocht: Don't call it a comeback uit 1999; het is een werk uit zijn overgangsperiode van abstractie naar figuratief. Het wordt ook in het GEM geëxposeerd. Daniel Richter van 20 okt t/m 24 maart in het GEM, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Di-zo 12-18u. Inl www.gem-online.nl Daniel Richter: Ferbenlaare, 2005, olieverf op doek, collectie David Teiger. Courtesy Contemporary Fine Arts, Berlin

Daniel RichterHet GEM in Den Haag toont een uitgebreid overzicht met schilderijen en schetsen van de Duitse kunstenaar Daniel Richter (1962). In zijn grote (olieverf)schilderijen zijn elementen uit de politiek, (kunst)geschiedenis en massamedia terug te vinden. Zo vallen in Duueh(2003) menselijke figuren met hoge snelheid uit de lucht; dat geeft associaties met 9/11, maar de achtergrond lijkt eerder op een mooi Italiaans dorpje dan op New York. Deze week heeft het Gemeente Museum Den Haag bij Sotheby's ook een schilderij van Richter aangekocht: Don't call it a comeback uit 1999; het is een werk uit zijn overgangsperiode van abstractie naar figuratief. Het wordt ook in het GEM geëxposeerd.

Daniel Richter van 20 okt t/m 24 maart in het GEM, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Di-zo 12-18u. Inl www.gem-online.nl