Ajax en Aegon sluiten zevenjarig akkoord voor jaarlijks 12 mln

AMSTERDAM. Ajax heeft gisteren officieel bevestigd dat Aegon per 1 juli 2008 de nieuwe hoofdsponsor is. De verzekeraar betaalt zeven jaar lang een sponsorbedrag van maximaal 12 miljoen euro per jaar. Het contract met de huidige hoofdsponsor ABN Amro, dat nog tot 2011 loopt, is omgezet in een sponsorpartnership. Het jaarlijkse sponsorbedrag van Aegon is opgebouwd uit een vaste component van 10 miljoen euro en een variabel deel van 2 miljoen. Ter versterking van de lancering als hoofdsponsor is ook nog een bedrag van 1,5 miljoen beschikbaar, verdeeld over de eerste drie jaar. Ajax maakte gisteren ook bekend dat zij binnenkort een commissie in het leven roept die het bestuursmodel en het technisch beleid van de club in de laatste tien jaar gaat evalueren. Binnen vier maanden wordt verslag uitgebracht.