Air France gaat ook vliegen vanaf Londen

Parijs. Air France gaat vanaf april volgend jaar samen met het Amerikaanse Delta Air Lines vluchten uitvoeren van de Londense luchthaven Heathrow naar Los Angeles. Dit hebben de bedrijven gisteren meegedeeld. In de samenwerking zullen mogelijk later ook KLM en haar Amerikaanse partner Northwest Airlines worden betrokken. Air France is hiermee de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van de nieuwe trans-Atlantische open skies-overeenkomst die de Europese Unie en de Verenigde Staten in april sloten. Het kan het begin zijn van een grote concurrentieslag in de Europese luchtvaart. Maatschappijen zijn niet langer gebonden aan hun thuisbasis, maar mogen elke luchthaven in de EU gebruiken als begin- of eindpunt. Topman Jean-Cyril Spinetta van Air France-KLM zei gisteren ervan uit te gaan dat concurrenten als Lufthansa en British Airways zullen reageren en vluchten zullen overwegen vanaf Parijse luchthavens of Schiphol naar de VS.