6 Tripje plannen

Gdansk deze keer?

Live like a local

www.youropi.com

Youropi? Nee, geen website met verhalen over opa’s. Youropi.com is een nieuw webinitiatief dat zich richt op een populaire vrijetijdsbesteding van veel ‘jongeren’ tussen de 25 en 40 jaar: Europese stedentrips. Op de site vind je tips over shoppen, eten, slapen, activiteiten, evenementen en uitgaan in de volgende steden: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Breda, Den Bosch, Maastricht, Londen, Gent, Parijs, Antwerpen en Gdansk. Een raar ratjetoe aan steden inderdaad, maar dat is wat de doelgroep zoekt, zegt oprichter John van Vroenhoven. „Door de budget airlines zijn juist de minder bekende, Europese steden makkelijker bereikbaar geworden.” De site wordt onderhouden door een onafhankelijke redactie en aangevuld met tips van bezoekers: de locals. Woon jij in een grote stad? Door (gratis) lid te worden kan je reviews schrijven. En dat is meer dan welkom. (MR)