what’s next • non-issues

Franse auto’s maken ontevreden rijders

‘De Nederlandse automobilist heeft gesproken: bezitters van een Honda Jazz zijn het meest tevreden over hun auto, gevolgd door eigenaren van de Toyota Prius en de Lexus IS. Berijders van Franse auto’s behoren tot de minst tevreden automobilisten van ons land. Dat blijkt uit de Autoweek Tevredenheids Trofee Modellen Monitor 2007, het grootste onderzoek onder Nederlandse automobilisten. [...] Japanse merken scoren het best op het gebied van klanttevredenheid, maar de Koreaanse merken worden steeds beter gewaardeerd. Merken als Volvo, BMW, Audi en Mercedes-Benz scoren nog steeds bovengemiddeld, maar zijn niet in de absolute top terug te vinden.

De topdrie per klasseMINI- / COMPACTE KLASSEHonda JazzToyota YarisToyota Aygo

MIDDENKLASSELexus ISHonda Accord Mercedes-Benz C-klasse

EXECUTIVE-KLASSEMercedes-Benz E-klasseBMW 5-serieVolvo V70/XC70’(Letterlijke tekst van persbericht van Autoweek)

De ‘zesjescultuur’ in Nederland bestáát

‘Slechts 35% van de Nederlandse masterstudenten vindt zijn opleiding veeleisend. Dit percentage is beduidend lager dan het Europese gemiddelde van 61procent, zo blijkt uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA). Hetzelfde onderzoek laat zien dat 73 procent van de Nederlandse masterstudenten niet streeft naar een hoger cijfer dan een ‘6’. De negatieve beoordeling van masteropleidingen leidt echter niet tot een significant slechtere arbeidsmarktpositie voor de studenten in vergelijking met de rest van Europa. Nederlandse studenten komen dus met betrekkelijk weinig inzet goed mee met hun Europese collega’s. [...] Dit zou voor alle partijen een signaal kunnen zijn om achterover te leunen. Het ISO wil echter dat het grote potentieel beter wordt benut [...].’ (Letterlijke tekst van persbericht van ISO)

Marco en ‘Papa’ van Stef roeren het meest

‘Marco Borsato en het nummer ‘Papa’ van Stef Bos roepen bij de luisteraars van Radio 2 de meeste tranen op. Dit blijkt uit het onderzoek dat medewerkers van de Universiteit van Tilburg hielden onder luisteraars van Radio 2.[...] ‘Avond’ van Boudewijn de Groot en ‘Geen kind meer’ van Karin Bloemen eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.[...] Onderzoeker Ad Vingerhoets vond het opvallend dat vooral de relatie met de ouders (Stef Bos op 1 en Karin Bloemen op 3) voor tranen zorgde. [...]Laatst gehuild bij artiest:

1. Marco Borsato

2. Stef Bos

3. U2

4. Boudewijn de Groot

5. Queen

6. Bløf

7. Andre Hazes

8. Pink Floyd

9. Robert Long

10. Elvis Presley

Laatst gehuild bij nummer:

1. Papa – Stef Bos

2. Avond – Boudewijn de Groot

3. Geen kind meer – Karin Bloemen

4. Hurt – Timi Yuro

5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato

6. Voor haar – Frans Halsema

7. Love of my live - Queen

8. Tears in heaven – Eric Clapton

9. De vlieger – André Hazes

10. Ave Maria’ (Letterlijke tekst van persbericht van Radio 2)