Tibetanen zingen in VS voor vrede

Tibetanen zingen in VS voor vrede Washington, 17 okt. Tibetaanse monniken ‘chanten’ voorafgaand aan het ‘Pray for Peace’-concert, gisteren in de National Cathedral in Washington. De Tibetaanse leider Dalai Lama brengt een bezoek aan de Amerikaanse hoofdstad, waar hij vandaag een hoge onderscheiding van het Congres in ontvangst zou nemen. China dreigde dat de relatie met de VS „ernstige” schade zou oplopen als het Congres de uitreiking doorzet. Bij de ceremonie zou ook de Amerikaanse president Bush aanwezig zijn. Gisteren had Bush in weerwil van Chinese protesten een gesprek met de Dalai Lama. Het Witte Huis liet bij die ontmoeting geen fotografen toe. Er was geen gezamenlijke persconferentie. (Foto AP) Tibetan monks chant before the start of the Pray for Peace Concert at the National Cathedral on Tuesday, Oct. 16, 2007, in Washington. (AP Photo/Kevin Wolf) Associated Press