Televisie Film van de dag

Chazz Palminteri (links) en Robert de Niro (tweede van rechts) in A Bronx Tale. A Bronx Tale Year: 1993 Director: Robert de Niro PHOTOS12

A Bronx Tale. Het innemende regiedebuut van Robert de Niro speelt zich af in de jaren zestig, in de New-Yorkse wijk Bronx. Het scenario van acteur Chazz Palminteri, gaat terug op zijn jeugdherinneringen. Palminteri vertolkt tevens de rol van Sonny, de door de negenjarige Calogero van een veroordeling geredde gangster. Tegenover hem staat De Niro als hardwerkende vader van het nieuwe Maffia-protégétje, dat zich laat charmeren door het charisma van de geslaagde boef. Als Calogero zeventien is moet hij een ingrijpende keuze maken. De Niro heeft goed gekeken naar zijn leermeester Martin Scorsese tijdens de opnamen van Mean Streets. En net als Scorsese kiest De Niro uitstekende muziek om zijn verhaal te ondersteunen. Een genuanceerd portret van een opvoeding in een gezellige en tegelijk gevaarlijke buurt, waar het slechte voorbeeld ook goede kanten heeft.

(Robert de Niro, 1993, VS), RTL7, 20.30-22.45u.

André Waardenburg