Radio Voorkeur

NPS Kunststof. Actrice Ariane Schluter vertelt over haar rol als Markiezin de Merteuil in Liaisons Dangereuses, een verveelde vrouw die alleen nog een nacht met haar ex-minnaar wil doorbrengen als hij de meest zuivere, trouwe en vrome vrouw van Parijs weet te verleiden. Radio1, 19.00-20.00u.

De avonden. Gesprek met schrijver Theun de Winter over ‘de ezelgedachte’, een denkwijze die er op neerkomt dat de ezel van nature alle karaktereigenschappen bezit waaraan wij mensen de hoogste waarde hechten, maar waarvan binnen het onderlinge menselijke verkeer helaas niet zoveel te merken is. En een gesprek met Frits Duparc, scheidend directeur van het Mauritshuis in Den Haag, over de tentoonstelling Hollanders in beeld: portretten uit de Gouden Eeuw. Radio6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. In de vierde Week van de Geschiedenis is het thema ‘wonen’. Sjoerd Soeters, één van Nederlands meest controversiële architecten, praat over wonen, ‘de kloof’ tussen architecten en de smaak van het publiek en de projecten waarmee hij bezig is, zoals het nieuwe stadhuis in Zaandam. Radio1, 0.00-1.00u.