Overige films

28 Days (Betty Thomas, 2000, VS). Wel erg licht verteerbare tragikomedie waarin Sandra Bullock in 28 dagen moet afkicken van de alcohol in kliniek van kettingrokende psychiater Steven Buscemi. Bullock kan onverwacht aardig uit de voeten met de scherpe oneliners van scenarist Susannah Grant. RTL5, 20.30-22.25u.

The Ex (Mark L. Lester, 1997, Canada/VS). ‘Fatal Attraction meets The Hand that Rocks the Cradle’. Thriller waarin net uit psychiatrische kliniek ontslagen Yancy Butler haar ex-man en diens gezin belaagt. BBC1, 0.50-2.15u.

Dahong denglong gaogau gua / Raise the Red Lantern (Zhang Yimou, 1991, China/Taiwan). In grootse beelden van verbluffende schoonheid vertelde parabel over de vier echtgenotes en de minnares van een Chinese koopman die zijn verwikkeld in een destructieve competitie om de gunsten van hun meester. Met Gong Li. Morgen, Arte, 14.50-16.50u.