Nationale rouw om Balkanster

Nationale rouw om Balkanster Skopje. Macedonië rouwt massaal om de dood van popster Tose Proeski. De 26-jarige zanger kwam gisteren in Kroatië bij een auto-ongeluk om het leven. De zanger vertegenwoordigde in 2004 Macedonië bij het Eurovisie Songfestival. Hij was populair in alle landen van voormalig Joegoslavië. Proeski krijgt van de overheid de titel ‘Eerbiedwaardige inwoner van Macedonië’. Er is een dag van nationale rouw afgekondigd. Foto AFP A man holds a poster of Macedonian and Balkan music superstar Toshe Proeski killed in a car crash early 16 October in Croatia, on Skopje's central square, 16 October 2007. Proeski, one of the most popular singers in the Balkans, died in a car crash in Croatia 16 October 2007, national radio reported. The accident occurred on a highway near the eastern town of Nova Gradiska when the car in which Proeski was travelling collided with a truck. AFP PHOTO / ROBERT ATANASOVSKI AFP