Koud voor het gevoel

Vanaf vandaag liggen de temperaturen zowel ’s nachts als overdag op een lager niveau.

Vooral morgen waait er een vlagerige noordwestenwind waardoor het voor het gevoel nog wat kouder aanvoelt. Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt. De meeste opklaringen zijn in het binnenland en bij een afnemende wind koelt het hier af naar 6 of 7 graden.

Vooral in het noordelijk kustgebied komt wat meer bewolking voor met nog een paar buitjes. Ook de noordwestenwind blijft hier redelijk waaien. Morgen steekt boven land een matige bries uit het noordwesten op, aan zee bereikt de wind zo nu en dan kracht 6. De temperatuur loopt langzaam op en komt op 11 tot 13 graden uit, maar het voelt nog kouder aan door de noordwestenwind.

De zon weet slechts af en toe door te breken en er valt nog een enkel licht buitje.

Vrijdag neemt de wind iets af en blijft het droog. Wel overheerst de bewolking en in de maximumtemperatuur komt dan ook weinig verandering, het wordt een graad of 12. In de avond en nacht naar zaterdag klaart het op en bij een sterk afnemende wind volgt op veel plaatsen vorst aan de grond. Ook op waarnemingshoogte komt de temperatuur plaatselijk in de buurt van het vriespunt.

In het weekend breekt de zon goed door en staat er niet al te veel wind. De nachten zijn koud met plaatselijk een graadje vorst (aan de grond) en 13 graden overdag.