Hagemeyer stopt overleg met Franse bieder Sonepar

Rotterdam. Het overleg tussen handelsonderneming Hagemeyer en haar Franse branchegenoot Sonepar over een overname is afgebroken. Dat heeft Hagemeyer gisteren in een verklaring laten weten. Sonepar deed vorige week een `vijandig bod` van 2,5 miljard euro op het handelshuis, dat onder meer kabels en schakelkasten levert aan de bouwsector. Hagemeyer meldt dat er gisteren een ontmoeting is geweest met vertegenwoordigers van Sonepar, maar dat er geen vervolgafspraak is gemaakt. Het bedrijf wilde geen verder commentaar geven. Hagemeyer blijft van mening, aldus de zeer summiere verklaring, ”dat de indicatieve prijs van 4,25 euro in contanten per aandeel de onderneming significant onderwaardeert”. De koers van het aandeel Hagemeyer is de afgelopen twee weken opgelopen tot 4,85 euro.