7 Muziek maken

Laat je eigen orkest spelen

Schilderen met geluid

www.ampledesign.co.uk, doorklikken naar ‘Visual Acoustics’

Toegegeven, het klinkt wat suf en het heeft een hoog Creatief Werkhuisgehalte, maar ‘schilderen met geluid’ is stiekem best leuk. Met Visual Acoustics kun je heel makkelijk je eigen symfonie componeren. Gewoon door met je muis de geluiden op het canvas – je computerscherm – te schilderen. Acht verschillende kleuren/instrumenten staan tot je beschikking en je kunt zelf de geluidssterkte en de klankkleur instellen. Een korte gitaartokkel of een zwierige vioolstreek? Of ga je voor een rustig pianoconcert? Toch liever een dramatische symfonie met strijkers, blazers, fluiten én piano? In het begin klinken je creaties misschien als een jankende kat, maar als je het eenmaal doorhebt, schilder je in no time een schitterend muziekstuk. En de figuren die verschijnen, zijn ook nog eens hypnotiserend. Jackson Pollock én Beethoven, move over! (AvdP)

Met bijdragen van Elise van der Laan, Anne-Marie van der Poel, Irene de Vette en André Waardenburg