6 Opstaan

Opstaan tegen armoede

www.standagainstpoverty.org

Vorig jaar deden 23,5 miljoen mensen mee aan Stand Up & Speak Out: een Guinness wereldrecord waarin mensen letterlijk ‘opstaan’ tegen armoede. Tussen 21.00 uur (GMT) op 16 oktober en 21.00 uur 17 oktober (Wereldarmoededag) doen miljoenen dit jaar een poging het record te breken. Ze staan op in scholen en buurthuizen, parken en pleinen. Op een aantal plaatsen in Nederland (en andere landen) wordt ook het Poverty Requiem gezongen, waarover gisteren in next een artikel stond. Het is een compositie waarin mensen armoede vaarwel zingen. De symbolische actie moet regeringsleiders eraan herinneren dat ze hun beloften moeten nakomen. In 2000 spraken ze af dat ze voor 2015 de Millenniumdoelen zouden bereiken: acht doelen die een einde moeten maken aan extreme armoede. Je kunt dit jaar ook in je eentje opstaan en je registreren via de site. Zo telt jouw soloactie ook mee in het wereldrecord. (IdV)