Wankele Winehouse begint tour

Het was even afwachten, maar ze stond er echt. Met het nummer Addicted opende Amy Winehouse in Berlijn haar Europese tour. Ze was niet komen opdagen voor de soundcheck eerder die middag, had de hele dag zitten drinken.

Toch verscheen ze gisteravond op het podium – een klein zangvogeltje dat eindeloos nerveus aan haar kapsel plukte en haar mond afveegde. Halverwege de show kon de 24-jarige Britse een geeuw niet onderdrukken.

De foute heroïnegrappen waren niet van de lucht in het publiek, maar wat is er grappig aan iemand die duidelijk ziek is? Naarmate de set vorderde zag je haar meer en meer worstelen, werd het kuchen veelvuldiger en werden de ticks opvallender. Na 55 minuten verliet ze gehaast het podium, om het publiek in de Berlijnse Tempodrom in verwarring achter te laten. Want dat wist niet of het moest lachen of huilen.

Amy Winehouse treedt, naar verwachting, aanstaande maandag op in de Heineken Music Hall in Amsterdam.