Truckers betogen in Brussel voor parking

Rotterdam. Nederlandse vrachtwagenchauffeurs willen gelijke lonen en veilige parkeerplaatsen langs Europese snelwegen. Samen met truckers uit elf Europese landen demonstreerde een afvaardiging van FNV Bondgenoten voor het Europees Parlement in Brussel. De chauffeurs zijn voornamelijk bezorgd over Poolse truckers die voor lage lonen goederen vervoeren tussen West-Europese landen. ”Dat is uitbuiting, want onze collega`s uit de nieuwe lidstaten doen hetzelfde werk maar krijgen een fractie van ons salaris. Bovendien is het concurrentievervalsing. Gelijke lonen voor Europese chauffeurs lost dit probleem op”, zegt een FNV-woordvoerder. De Europese vakbonden vinden ook dat Brussel voor veilige parkeerplaatsen langs de weg moet zorgen. ”Als de Europese Commissie chauffeurs verplicht om voor elke vierenhalf uur rijtijd drie kwartier pauze te houden, dan moeten zij ook voor betaalbare en bewaakte rustplekken zorgen”, stelt de woordvoerder.