Televisie Overige films

Boyz N the Hood (John Singleton, 1991, VS). Schokkend en vaak realistisch aandoend portret van het gewelddadige South Central Los Angeles – de buurt waar debuterend regisseur Singleton opgroeide. De film volgt het proces van volwassen worden van de eigenwijze Tre Styles (Cuba Gooding jr.). Met rapper Ice Cube als jeugdige delinquent. RTL7, 20.30-22.30u.

White Sands (Roger Donaldson, 1992, VS). Warrige thriller. Hulpsheriff Willem Dafoe begeeft zich ‘undercover’ in de illegale wapenhandel, bijgestaan door nonchalante Mickey Rourke en financieel ondersteund door verveelde Mary Elizabeth Mastrantonio. BBC1, 0.35-2.10u.

Shao Lin san shi liu fang / The 36th Chamber of Shaolin (Lau Kar-leung, 1978, Hongkong). Martial-artsfilm met zekere cultstatus. Hordon Liu ontsnapt aan een brute overval, wordt vechtsporter en neemt dan wraak. Morgen, Arte, 14.55-16.50u.