Suikerverspilling door Vlaams Belang

Filip Dewinter in een debat in het Vlaamse parlement. (Foto AFP)Zojuist krijg ik onderstaand persbericht van het Vlaams Belang. Dewinter cs reageren daarmee op het ,,lepeltje suiker” van Bart De Wever. Misschien kan iemand een nuttige bestemming bedenken? Kersen plukken en er jam van maken?

Uit het persbericht: ,,Na 128 dagen is N-VA-voorzitter Bart De Wever definitief gezwicht voor de Franstalige chantage. Precies een week nadat Karel De Gucht had gewaarschuwd dat de man plat op de buik zou moeten gaan, voegde De Wever de daad bij het woord. In weerwil van alle beloften kan voor de splitsing van B-H-V plots wél een prijs worden betaald. Bovendien verklaart men zich zelfs bereid om de stemming van de splitsingsvoorstellen in de bevoegde Kamercommissie uit te stellen. De ‘lepel suiker’ van CD&V/N-VA is niets meer dan het verloochenen van zijn verkiezingsbeloftes.

,,Het Vlaams Belang blijft de druk echter op de ketel houden. Onder het motto ‘Gedaan met geven en toegeven!’ zal een delegatie Vlaams Belang-parlementsleden - met onder meer de fractieleiders Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Joris Van Hauthem - vanmiddag om 13 uur een ludieke actie voeren aan het N-VA-secretariaat in de Brusselse Liefdadigheidsstraat. Bij deze gelegenheid zal symbolisch een paar honderd kilogram suiker aan het N-VA-secretariaat worden gedeponeerd”