Strafpleiter Pieter Bakker Schut overleden

Rotterdam. Strafpleiter Pieter Herman Bakker Schut is zaterdag overleden. Bakker Schut begon zijn carrière aan het begin van de jaren zeventig in de sociale advocatuur. Landelijke bekendheid kreeg hij met de verdediging van verdachten van de Duitse terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF). Bakker Schut (Haarlem, 1941) was advocaat van drugshandelaar Mink K. en de Koerd Hüseyin Baybasin. In april deed Bakker Schut namens Baybasin aangifte tegen een hoge ambtenaar van het ministerie van Justitie in Den Haag en een officier van justitie. De topambtenaar zou betrokken zijn geweest bij pedofilie en deelname aan een criminele organisatie waar ook de officier van justitie deel van zou hebben uitgemaakt. Baybasin is in Nederland tot levenslang is veroordeeld wegens handel in heroïne en moord.

Lees de necrologie van Pieter Herman Bakker Schut op nrc.nl