Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper over zijn werk. Kuyper schreef naast boeken ook scenario’s, musicals en liedjes. In de nieuwe ‘Kinderkomrij’ is hij vertegenwoordigd met tien gedichten. Actrice Ingelise de Jongste vertelt over het boek Ogen van tijgers van Tonke Dragt. Verder een nog onaf gedicht van Eus uit zijn eind dit jaar te verschijnen debuutbundel Gedwongen omgang. Radio 6, 19.00-22.00u.

Kunststof. Slaviste Marente de Moor, die jarenlang in Sint Petersburg woonde en werkte, vertelt over haar debuutroman De Overtreder. Korporaal Kirillov ziet in 1985 een ondergeschikte de Sovjet-Unie ontvluchten. Een herinnering die hem niet loslaat. Acht jaar later besluit hij de vluchteling te zoeken. Hij komt in het buitenissige Russische emigrantenleven van Amsterdam terecht. Radio 1, 19.00-20.00u.

Casa Luna. Gast Coby van der Linde, directeur van het Clingendael International Energy Programme en hoogleraar Geopolitiek en Energiemanagement, verklaart de hoge prijs van de olie. Radio 1, 0.02-0.45u.