Pereiro krijgt geel voor Tour van 2006

Pereiro krijgt geel voor Tour van 2006 De Spaanse wielrenner Oscar Pereiro kreeg gisteren op een persconferentie in Madrid de gele trui uitgereikt als winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2006. Hij eindigde die Tour als tweede, maar winnaar Floyd Landis werd betrapt op het gebruik van het verboden middel testosteron. De Amerikaan werd vorige maand schuldig bevonden door het Amerikaanse antidopingbureau USADA. Hij gaat nog in hoger beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS, maar de internationale wielerunie UCI en Tourorganisatie ASO wachtten die uitspraak niet af. Zij verklaarden de 31-jarige Pereiro onlangs al tot winnaar. Tourdirecteur Christian Prudhomme overhandigde hem gisteren de gele trui. „Dit is een emotioneel moment, een dag die ik nooit zal vergeten”, zei Pereiro. Foto AP Spanish cyclist Oscar Pereiro, front left, talks to the press after he was given the winner's yellow jersey from the 2006 Tour de France Cycling Race in Madrid, Monday, Oct. 15, 2007. Pereiro moved up from second to first place in the Tour after the disqualification of cyclist Floyd Landis for a doping violation. (AP Photo/Daniel Sastre) Associated Press