Onjuiste prijzen op Europese websites voor vliegtickets

Rotterdam. Honderden Europese websites die vliegtickets aanbieden, geven daarbij niet de volledige prijzen weer. Dit blijkt uit onderzoek in zeventien EU-landen in opdracht van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU. Vaak worden toeslagen en belastingen niet genoemd. De sites kunnen boetes van de nationale autoriteiten tegemoetzien, omdat ze handelen in strijd met Europese wetgeving. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen worden al geacht te handelen volgens een gedragscode die hen verplicht de volledige prijzen weer te geven. Volgens de Consumentenbond schort het nog aan de naleving. Eerder werd onder andere luchtvaartmaatschappij Ryanair door de Reclame Code Commissie aangespoord de gedragscode beter na te leven. Momenteel loopt er onder andere een onderzoek naar de informatievoorziening door Transavia.