‘Onherkenbare’ pedo gevonden

De pedofiel die op internet met minderjarige jongens stond gefotografeerd, is in Thailand gesignaleerd. Met een ‘hoogst uitzonderlijke’ oproep aan de inwoners van 186 lidstaten wist Interpol de verdachte – met codenaam ‘Vico’ – op te sporen, maar nog niet te arresteren. Volgens de internationale politieorganisatie zou de man leraar Engels zijn geweest in Zuid Korea en vorige week – drie dagen na publicatie – naar Thailand zijn gevlucht. Donderdag werd hij herkend door beveiligingscamera’s nadat hij was geland op het vliegveld van Bangkok. De man staat op tweehonderd foto’s die op internet circuleren en waarop twaalf jongens van tussen de zes en tien jaar worden misbruikt. Met digitale technieken had hij zijn gezicht onherkenbaar weten te maken. Computerdeskundigen wisten dat echter weer terug te draaien. (Reuters)

Bekijk de foto’s op nrc.nl/buitenland