Kouder

De temperaturen gaan omlaag en tijdens het weekend komt het kwik tijdens de nachtelijke uren in het binnenland dicht in de buurt van het vriespunt uit. Het binnenstromen van koudere lucht zorgt morgen voor wat regen, daarna blijft het overwegend droog.

De scheiding met de koudere lucht ligt vanavond en vannacht net even ten noorden van de Waddeneilanden en zakt heel langzaam naar het zuiden. De bewolking overheerst en vooral in het noordwesten valt regen. In de zachte lucht en onder de bewolking wordt het een graad of 12.

Morgen trekt de regenzone naar het zuidoosten. Vooral in Brabant, Limburg en de Achterhoek regent het een groot deel van de dag. In het noorden en westen wordt het in de middag droog en klaart het voorzichtig op.

Met een naar noordwest draaiende wind komt de aanvoer van koudere lucht langzaam op gang. Het wordt 14 of 15 graden. In Limburg stijgt het kwik nog naar 16 of 17 graden. Donderdag en vrijdag waait er een noordelijke wind. De temperatuur blijft ’s middags op een graad of 12 steken en heel lokaal valt er nog een enkel buitje, maar de zon breekt ook soms even door. De koude lucht bereikt ook het Alpengebied waar aan het eind van de week sneeuw gaat vallen.

Komend weekend breekt de zon wat vaker door. Bij nachtelijke opklaringen koelt het in het binnenland flink af en lokaal komt het kwik in de buurt van het vriespunt uit.