Koop Getronics door KPN is nu definitief

Amsterdam. KPN zet zijn bod op ICT-dienstverlener Getronics door. Beleggers hebben 89,5 procent van de aandelen Getronics bij het telecombedrijf aangemeld. KPN zou zijn bod gestand doen bij 80 procent. Dat maakte KPN gisteren bekend. Ook is bijna 100 procent van de uitstaande converteerbare obligaties bij KPN gemeld. De aanmeldingstermijn sloot afgelopen vrijdag. Naar verwachting wordt de overname volgende week afgerond. Begin juli kondigde KPN zijn bod van 766 miljoen euro op Nederlands grootste ICT-dienstverlener aan. Kort daarna kocht KPN al circa 30 procent van de aandelen op de beurs in, voor een lagere prijs dan de biedprijs van 6,25 euro. Met de overname van Getronics wil KPN een sterke positie verwerven op de markt voor ICT-dienstverlening.