Honkballers van Colorado naar finale World Series

DENVER, 16 okt. De honkballers van de Colorado Rockies hebben zich gisteravond als eerste geplaatst voor de World Series, de finale van de Amerikaanse profcompetitie. De Rockies versloegen in de eindstrijd van de National League de Arizona Diamondbacks met 6-4 en beslisten daarmee de best-of-seven serie: 4-0. Het is de eerste keer dat de club uit Denver zich plaatst voor de World Series. Een hoofdrol was weggelegd voor Matt Holliday die in de vierde inning met één klap drie man over de thuisplaat sloeg. Het werd daarmee 6-1 in het voordeel van de Rockies, maar de Diamondbacks maakten er nog een wedstrijd van door in de achtste inning drie punten te maken. Tegenstander in de World Series wordt Cleveland Indians of Boston Red Sox. De Indians wonnen met 4-2 van Boston, mede dankzij een sterk optreden van pitcher Jake Westbrook. Zij namen daarmee een 2-1 voorsprong.