Binnen twee dagen vijf journalisten in Irak vermoord

Rotterdam, 16 okt. Behalve een Iraakse correspondent van The Washington Post zijn in Irak de afgelopen dagen nog vier journalisten vermoord. Gisteren werd in een hinderlaag in de buurt van de noordelijke oliestad Kirkuk de 32-jarige freelance verslaggever Dhi Aldul-Razak al-Dibo doodgeschoten. Dibo schreef voor zeker twee weekbladen in Tikrit. Zondagnacht vonden ten zuidwesten van Kirkuk drie verslaggevers van de krant Al-Watan de dood toen gewapende mannen het vuur openden op hun twee voertuigen, zo meldde gisteren het persbureau Voices of Iraq. Twee journalisten werden gewond. De correspondent van The Washington Post, Salih Saif Aldin, werd zondag in Bagdad doodgeschoten. Sinds 2003 zijn in Irak meer dan 200 journalisten en medewerkers vermoord. Velen van hen werden eerst bedreigd.