6 Achterlaten

Verstopplek postuum onthullen Holden, Phil

In memoriam

www.youdeparted.com, www.watikjenogwildevertellen.nl

Geen eigen komedie meer op je YouTube, geen e-mail meer naar je duizenden Facebookvrienden. Je zult worden gemist. De leegte die een – onverwacht – overlijden met zich meebrengt is een online gat in de markt. Naast yourdeathtube en mydeathspace zijn er wereldwijd sites opgezet voor communicatie ‘vanuit’ het hiernamaals. Niet via spiritueel medium, maar met digitale brieven, foto’s of filmpjes. Hiermee kan je een emotietestament opstellen en praktische tips achterlaten voor nabestaanden. Niet de meest opbeurende activiteit, maar toch. Na ontvangst van de officiële overlijdensakte worden berichten volgens jouw aanwijzingen verstuurd. Let wel, het betreft hier uitsluitend het documenteren van je diepste zielenroerselen of de verstopplek van je reservesleutels. De voogdij over je goudvis leg je gewoon nog steeds bij een notaris vast. (LdH)