Weekeinde vol met incidenten

In verschillende steden is het weekeinde onrustig verlopen. In Rotterdam waren meerdere schiet- en steekpartijen. Vier Rotterdammers raakten in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond tijdens een schiet- en een steekpartij. Bij een woordenwisseling tussen twee groepen mannen, schoot een man twee anderen in hun benen. Eerder die nacht stak een vrouw twee andere vrouwen neer. Zij raakten lichtgewond.

Een 20-jarige man is vrijdagnacht overleden bij een schietpartij in Rotterdam. Hij werd door twee mannen in de tuin van zijn ouders door het hoofd geschoten.

In Helmond is vrijdagavond een 46-jarige man uit Best aangehouden wegens het bedreigen van ambulancepersoneel. De man, die onwel was geworden, greep een ambulancebroeder bij de keel die hem wilde helpen.

Bij een schietpartij in Nederweert raakte vrijdagnacht een 39-jarige man uit Neerpelt (België) gewond. De man ligt in een ziekenhuis met een schotwond.

Op het Rembrandtplein in Amsterdam gingen zaterdagnacht groepen jongeren met elkaar op de vuist. Een grote menigte keerde zich daarna tegen de politie toen die wilde ingrijpen. De mobiele eenheid werd ingezet. Twee mensen en een agent raakten lichtgewond.

In de Haagse Schilderswijk zijn zondagavond opstootjes ontstaan tegen het eind van het multiculturele evenement Kaschba. Een groep relschoppers, die uitgroeide tot 200 jongeren, bekogelde de politie met eieren en stenen. De mobiele eenheid werd ingezet om de jongeren onder controle te krijgen. Zes personen werden gearresteerd, twee van hen worden nog vastgehouden.