Toeristentreintje

Toeristentreintje next picture • in slowakije Schilder Miró zei ooit over het centrum van Bratislava: „Voor 1989 waren de etalages overdag leeg en scheen ‘s avonds licht in de huizen erboven. Nu schijnt ‘s nachts licht in de chique etalages en de toeristenbars en is het boven stil en donker.” Niemand woont meer in het autovrije centrum. Alleen het toeristentreintje mag erin. Maar ook die moet tanken. Foto en tekst Illah van Oijen Oijen, Illah van

Rectificatie / Gerectificeerd

Fotobijschrijft

Bij de foto next picture in Slowakije (15 oktober, pagina 31) werd de uitspraak over het centrum van Bratislava in 1989 toegeschreven aan schilder Miró . Dat is onjuist, hij leefde toen al zes jaar niet meer. De uitspraak was van een vriend van de fotograaf, die Miro heet.

    • Illah van Oijen