Televisie Film van de dag

Elizabeth Hurley als de duivel in Bedazzled (Harold Ramis, 2000, VS). Bedazzled Year: 2000 Director: Harold Ramis Elizabeth Hurley PHOTOS12

Bedazzled. Luchtige variant op het Faust-verhaal in het algemeen en in het bijzonder op de gelijknamige cultfilm uit 1967 van Stanley Donen, met Peter Cook als de duivel en Dudley Moore als de sukkel Elliot.In de remake woont Elliot (Brendan Fraser) in San Francisco en werkt hij op een kantoor waar zijn collega’s het liefst vluchten als ze hem zien aankomen en het meisje van zijn dromen hem niet ziet staan. In ruil voor zijn ziel zal de duivel zeven wensen van hem vervullen. Elliot gebruikt ze om het hart van een collega te winnen, maar de duivel (Elizabeth Hurley) zorgt er voor dat er telkens iets mis gaat. Als Elliot zichzelf rijk en machtig wenst, tovert ze hem bijvoorbeeld om in een Colombiaanse drugsbaron, als hij een gevierd schrijver wil worden maakt ze hem homoseksueel. Ook met Frances O’Connor, Julian Firth en Orlando Jones. (Harold Ramis, 2000, VS), RTL7, 20.30-22.20u.

André Waardenburg