Oppositie betoogt in Wit-Rusland

Oppositie betoogt in Wit-Rusland Minsk, 15 okt. Jonge aanhangers van de oppositie in Wit-Rusland – volgens de Amerikaanse regering ‘de laatste dictatuur in Europa’ – betogen in de hoofdstad Minsk voor toenadering tot de Europese Unie. Zesduizend deelnemers kwamen opdagen – er waren 10.000 tot 30.000 betogers verwacht, maar de Wit-Russische overheid hield talrijke bussen met betogers tegen voor ze in Minsk aankwamen. Vijftig deelnemers werden door de politie aangehouden, maar verder werd niet tegen de betoging opgetreden. De demonstranten riepen leuzen als ‘Wit-Rusland in Europa’, maar eisten ook vrijlating van politieke gevangenen en de ontmanteling van Russische militaire bases in hun land. Foto AFP Young supporters of Belarus's opposition shout as they march along a street during the "European march" rally in Minsk, 14 October 2007. Thousands of demonstrators took to the streets of Minsk amid a heavy police presence to call for greater political freedom and for Belarus to join the European Union. AFP PHOTO VIKTOR DRACHEV AFP