Oemf, oemf

Bicycle speaker van iHome

Oemf, oemf, oemf, oemf... dat hoor je als er op straat een auto met daverende dancebeats passeert. Zelfs jongetjes onder de achttien schroeven al een radio op hun scooter, zodat ze zo snel mogelijk naar hun gehoorbeschadiging kunnen rijden.

En het kon niet uitblijven: ook de fiets krijgt speakers. De Bike to Beach Bicycle Speaker van iHome is een iPoddock en speakerset voor je rijwiel. Met een draadloze afstandsbediening op het stuur kun je veilig nummers wisselen en het volume aanpassen zonder de handen van het stuur af te nemen. De iPod (elk type, behalve de Shuffle) verdwijnt in een zwarte koker aan de stang van je fiets, op de plek waar je normaal gesproken een drinkbeker zou bevestigen. Volgens de fabrikant is de houder waterdicht, zodat je de stiltegebieden ook kunt ontregelen als er een buitje is gevallen. Prijs circa 80 dollar.

Marc Hijink

Meer iPod -accessoires op nrc.nl/hebben