Oekraïne blijft onrustig

Oekraïne blijft onrustig Kiev. De herdenking van het Oekraïense bevrijdingsleger uit de Tweede Wereldoorlog is gisteren in Kiev uitgelopen op ongeregeldheden. Linkse en nationalistische demonstranten gingen elkaar te lijf, terwijl de politie de twee groepen uit elkaar probeerde te houden. De nationalisten willen dat de veteranen die tijdens de WO II tegen de nazi’s en de Sovjets vochten, officieel erkend worden en een pensioen krijgen. Hun linkse tegenstanders vinden dat een belediging voor de miljoenen overleden Russische soldaten. Foto Reuters Demonstrators scuffle with riot police in central Kiev October 14, 2007. Clashes between demonstrators and police broke out on Sunday, when police were trying to separate left-wing protestors from nationalists marking the anniversary of the founding of Ukrainian Insurgent Army (UPA), that fought both Nazi invaders and Soviet forces in World War Two. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE) REUTERS