Minder mooi

Na een paar prachtige dagen met flink wat zon, komt er de komende dagen meer bewolking voor en met name woensdag vallen hier een paar buien uit. Met een naar het noordwesten draaiende wind komt ook frissere lucht richting Nederland.

Vanavond en vannacht is het nog altijd vrij zacht. De temperatuur komt vannacht dan ook niet lager dan 10 of 11 graden. Met name over het noorden en westen trekken enkele uitgestrekte wolkenvelden, maar het blijft overal droog.

Morgen breekt de zon goed door in het zuiden van het land, over het noorden schuift duidelijk meer bewolking. In de loop van de middag valt op enkele Waddeneilanden en in het noorden van Friesland en Groningen wat lichte regen, elders blijft het droog. De zuidwestenwind trekt aan naar kracht 6 aan zee en het wordt zacht met 16 graden in het noorden tot 19 graden op enkele plaatsen in Noord-Brabant en Limburg.

In de nacht van dinsdag op woensdag neemt uiteindelijk overal de bewolking toe en volgt enige regen. Woensdagochtend valt vooral in het zuidoosten nog regen. Vanuit het noordwesten breekt de zon door, maar er valt ook nog een enkele bui. Met een noordwestenwind blijft de temperatuur steken op een graad of 14.

Na woensdag wordt het ’s middags tussen 12 en 14 graden en ’s nachts kan het bij voldoende opklaringen in het binnenland flink afkoelen. De zon krijgt voorzichtig meer ruimte en het blijft overwegend droog.