Gelijkspel Brazilië, zege voor Venezuela

Brazilië is matig begonnen aan de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010 in Zuid-Afrika. Het elftal van bondscoach Dunga kwam gisteren in de uitwedstrijd tegen Colombia niet verder dan 0-0.

Brazilië speelde een groot deel van de wedstrijd met een man meer, omdat de Colombiaan Jorge Luis Pinto na twintig minuten spelen een rode kaart kreeg. De Colombiaanse aanvaller Wason Renteria was voor rust twee keer bij de openingstreffer, maar doelman Julio Cesar hield de Brazilianen op de been. Ook na de pauze mocht Colombia de meeste aanspraak op de zege maken. Het duel in Bogota begon 45 minuten later door hevige regenval.

Venezuela verraste zaterdagavond met een uitzege bij Ecuador. Het elftal van bondscoach Richard Paez won door een vrije trap van José Manuel Rey. De Venezolaanse verdediger schoot de bal van circa veertig meter in het doel.

Het Uruguayaanse voetbalelftal is de kwalificatiereeks voor het WK begonnen met een overtuigende 5-0-overwinning op Bolivia. Ajacied Luis Suarez maakte zaterdagavond al na vier minuten de openingstreffer voor Uruguay. Daarna scoorden Forlan, Abreu, Sanchez en Bueno.

Argentinië opende de lange kwalificatiereeks met een 2-0-zege op Chili. Peru en Paraguay speelden 0-0. De eerste vier landen van Zuid-Amerika plaatsen zich voor het WK, de nummer vijf moet nog een play-off spelen tegen een land dat speelt onder de vlag van de CONCACAF.