Het is een epidemie, die huizenmarkt,

Robert_Shiller.jpgzegt Robert Shiller. En hij kan het weten. Want als er iemand van zeepbellen weet, dan is hij het wel. De Yale-econoom voorspelde bijvoorbeeld het einde van de internethausse, en al zes jaar geleden begon hij over de huizenmarkt. We laten ons gek maken, volgens Shiller. En nu in Amerika de huizenmarkt tot stilstand is gekomen, en in delen van Europa de prijs ook begint te dalen, lijkt hij opnieuw gelijk te krijgen.

Als je in deze materie geïnteresseerd bent (of, ik zeg maar wat, zelf een huis hebt), lees dan dit stuk in de papieren krant. Het is een interview dat ik had met Shiller. Waarin ik voor het eerst een antwoord kreeg op de vraag die me al jaren bezighoudt: „Waarom is het zo moeilijk mensen ervan te overtuigen dat een huis niet per definitie een slimme investering is?”

    • Freek Staps