Bicycle Speaker: muziek terwijl u fietst

ihome_bike.jpgOemf, oemf, oemf, oemf… dat hoor je als er op straat een auto met daverende dancebeats passeert. Zelfs jongetjes onder de achttien schroeven al een radio op hun scooter, zodat ze snel mogelijk naar hun gehoorbeschadiging kunnen rijden.
En het kon niet uitblijven: ook de fiets krijgt speakers. De Bike to Beach Bicycle Speaker van iHome is een iPoddock en speakerset voor je rijwiel. ihome2go.jpgMet een draadloze afstandsbediening op het stuur kun je veilig nummers wisselen en het volume aanpassen zonder de handen van het stuur af te nemen. De iPod (elk type, behalve de Shuffle) verdwijnt in een zwarte koker aan de stang van je fiets, op de plek waar je normaal gesproken een drinkbeker zou bevestigen. ihome2go2.jpgVolgens de fabrikant is de houder waterdicht, zodat je de stiltegebieden ook kunt ontregelen als er een buitje is gevallen. Prijs van deze iHome2go-set: circa 80 dollar.mycyfi.jpgOverigens is iHome niet de enige op fietsspeakergebied: MyCyfi is een luidspreker die je op het stuur schroeft, terwijl je de iPod via een draadloze zender koppelt. Ziet er snel uit, met z’n Ferrarirode accenten,maar het duurt nog wel even voordat de MyCyfi beschikbaar is. Pas in het voorjaar van 2008, en dan voor zo’n 150 dollar.