Televisie Film van de dag

Scène uit Je ne suis pas là pour être aimé (Stéphane Brizé, 2005, F).

Je ne suis pas là pour être aimé. De Franse cinema excelleert in fijnzinnige karakterstudies. Neem nu deurwaarder Delsart. Een vijftiger. Een man uit redelijk gegoede kringen die netjes het werk doet dat zijn vader ook al deed, en dat zijn zoon wil voortzetten. Zijn bureau is keurig opgeruimd, al staat er een weelderige plant op die een dragende bijrol in de film heeft. Met zijn melancholische hangwangen lijkt hij wel wat op tekenfilmfiguur Droopy. Af en toe bezoekt hij zijn bittere vader, dan krijgt hij veel onvrede over zich uitgestort.De wat stoïcijnse Delsart is lichtelijk teleurgesteld geraakt in het leven, maar krijgt weer wat plezier in zijn bestaan als hij op de dansschool Françoise ontmoet. Debuterend regisseur Brizé blinkt uit in de scènes tussen deze twee. De onhandige Delsart weet niet wat hij moet zeggen en hoe hij haar moet benaderen.(Stéphane Brizé, 2005, F), Ned. 2, 13.40-15.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg