Sauerbreij derde bij World Cup

Snowboardster Nicolien Sauerbreij is het wereldbekerseizoen sterk begonnen. Ze werd gisteren bij de openingswedstrijd in het Limburgse Landgraaf derde op de parallelslalom. Het is haar eerste podiumplaats sinds het seizoen 2002-2003.

De Duitse Amelie Kober won de wedstrijd, waarvoor vrijwel de volledige wereldtop naar Nederland was gekomen. De nummer twee van de Olympische Spelen in Turijn versloeg in de finale de Oostenrijkse Hei Neururer.

Sauerbreij kwalificeerde zich als elfde voor de finaleronden. In de achtste finales rekende de Nederlandse af met de Japanse Tomaka Takeuchi, vervolgens was ze te sterk voor de Amerikaanse Erica Müller. In de halve eindstrijd verloor Sauerbreij van Kober, vorig jaar ook al winnares in Landgraaf.

In de strijd om de derde plaats was Sauerbreij te sterk voor de Finse Ilona Ruotsalainen. „Het is een tijd geleden dat ik het podium haalde bij een belangrijke wedstrijd. En nog voor eigen publiek, dat maakt het extra mooi.”

Sauerbreij was de enige Nederlandse die de finaleronden haalde. Haar zus Marieke, Mirjam Brakenhoff, Raymond Witvoet en Maarten Fijma bleven in de kwalificatie steken. (ANP)