Rustig herfstweer

De komende dagen blijven hogedrukgebieden de buurt van Nederland liggen. Het gevolg is dat het in het algemeen rustig herfstweer zal zijn. Het hogedrukgebied wordt maandag en dinsdag even verstoord. Het waait dan harder en er valt een bui, maar daarna keert de rust terug.

De eerste elf dagen van deze maand zijn een tikje koeler verlopen dan anders en ook dit weekeinde zal het aan de koele kant zijn, vooral vanwege de lage nachttemperaturen. Maar het wordt zachter. Na een nevelig en tamelijk bewolkt begin van de dag zal de zon vanmiddag steeds vaker doorbreken. Bij weinig wind wordt het dan rond 15 graden.

Komende nacht is het rustig, helder en koud. In het binnenland daalt de temperatuur naar circa 3 graden en komt het hier en daar tot vorst aan de grond.

Zondag wordt een zonnige herfstdag en bij een matige zuidoostenwind stijgt de temperatuur opnieuw naar rond 15 graden. De nacht daarop wordt het minder fris, doordat de wind gaat toenemen.

Maandag overdag staat er een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind, die zachtere lucht aanvoert. De maximumtemperatuur komt dan tussen 14 en 18 graden uit. Wel verliest de zon dan wat terrein, maar blijft het nog droog.

Dinsdag passeert er een storing met een paar buien. Achter dit koufront stroomt woensdag koelere, maar ook heldere lucht binnen, met opklaringen. In het noorden kan nog een buitje vallen en met maxima van 14 of 15 graden hebben we dan heel gemiddelde temperaturen te pakken.