Radio Voorkeur

O.V.T. O.a. oud-Rusland-correspondent Alexander Münninghoff over het plan voor een referendum over het sluiten van het Mausoleum in Moskou waar Lenin ligt begraven en een gesprek over de Nederlandse identiteit. Ook: de jenever als volksdrank in Ghana. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Tomas Ross over zijn nieuwe boek De tranen van Mata Hari, Wim T. Schippers over zijn toneelstuk Wuivend graan. Paul de Munnik en Katarina Vermeulen brengen een ode aan liedjesschrijver en zanger Bram Vermeulen. Radio 1, 19.04-20.04u.

Radio Atelier: In den vreemde. Eerste deel van de serie Integreren op zijn Hollands. Toen Groninger Freek Vielen vier jaar geleden in Antwerpen ging studeren was hij ervan overtuigd dat hij Belg zou worden. De realiteit bleek weerbarstiger. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum Bonum Pulchrum. Het leven van de Kartuizer-monniken, dat zich in stilte voltrekt en een herwaardering voor architect Pierre Cuypers, die katholieke neogotische kerken bouwde. Verder aandacht voor de poëziebundel Diep in het seizoen van Geert Jan Beeckman. Radio 5, 23.00-0.00u.