Personeel Unilever weer aan het werk

Rotterdam, 13 Okt. De werknemers van alle zes Nederlandse fabrieken van Unilever zijn gisteren in de loop van de dag weer aan de slag gegaan. Ruim duizend werknemers hadden het werk in de Unilever-fabrieken sinds woensdagavond stilgelegd uit onvrede over de aangekondigde sluiting van drie fabrieken en over de stukgelopen cao-onderhandelingen. De vakbonden zijn tevreden over de acties. ”Het is hartverwarmend dat zoveel mensen bijeen waren om een signaal af te geven aan de directie”, zei vakbondsbestuurder Frans van de Veen van CNV Voeding. Hij zei nieuwe acties niet uit te sluiten, omdat hij betwijfelt of het dichtgaan van de drie fabrieken noodzakelijk is. ”Mocht dat wèl blijken, dan moet Unilever eerst investeren in de mensen die weg moeten,” vindt de vakbondsman. Van de Veen wil, net als FNV Bondgenoten, van het concern een garantie van werk naar werk en wil dat er geen gedwongen ontslagen vallen.