Internet Weblog van de dag

Weblog Boeken. Boeken bestaan nog over vijftig jaar, maar de boekhandel is dan verdwenen. Dat gelooft bijna een kwart van de mensen uit het boekenvak, zo blijkt uit een grootschalige enquête die deze week op de vakbeurs de Frankfurter Buchmesse werd gehouden. In het jongste Weblog Boeken aandacht voor dit internationaal onderzoek onder werknemers in het boekenvak, waaraan 1.324 vakgenoten uit 86 landen meededen. Onder hen veel uitgevers, boekhandelaars en literaire agenten, maar ook marketingpersoneel.

Het Weblog: „Volgens 23 procent van hen is de boekhandel geen lang leven beschoren. Het lijkt erop dat de toenemende digitalisering van de boekenbranche daarvan de oorzaak zal zijn: meer dan de helft van de ondervraagden noemde die ontwikkeling als de belangrijkste uitdaging voor de branche in de komende halve eeuw. Volgens 44 procent van de respondenten biedt het e-book (electronic book) in die periode de grootste groeimogelijkheden voor de industrie.”

Lees verder op:

http://weblogs.nrc.nl/weblog/boeken/