General Electric boekt 14 procent meer nettowinst

Fairfield, 13 Okt. Het Amerikaanse conglomeraat General Electric heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 5,5 miljard dollar (3,88 miljard euro), een stijging van 14 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg met 12 procent tot 42,5 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. GE kon in het afgelopen kwartaal profiteren van een sterke verkoop in het buitenland. Het concern maakt onder meer locomotieven, turbines voor krachtcentrales, vliegtuigmotoren en windmolens. Het bedrijf is een concurrent van Philips op gebied van verlichting en medische systemen. General Electric behaalde een boekwinst van 1,8 miljard dollar na belastingen op de verkoop van zijn plasticdivisie eerder dit jaar. General Electric kondigde gisteren ook aan om nog dit jaar voor 5,7 miljard dollar eigen aandelen terug te kopen. In het afgelopen kwartaal werd al voor 6,3 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht. Topman Jeff Immelt beoordeelt de markten waarin het actief is nog als zeer sterk: ”We zien overal nog steeds een solide groei.”