Geld nieuwe films pas in januari 2008

AMSTERDAM, 13 OKT. Het Nederlands Fonds voor de Film heeft zijn speelfilmgeld voor dit jaar al helemaal uitgegeven. Filmmakers die subsidie willen aanvragen voor de realisering van een lange speelfilm, kunnen dat pas weer doen in januari 2008. Dat heeft het Fonds gisteren bekendgemaakt. Directeur Toine Berbers zei in een toelichting dat hij verheugd was door het grote aantal kwalitatief goede projecten dat tot nog toe dit jaar is ingediend. Het Fonds heeft aan 28 speelfilmprojecten geld toegekend voor in totaal 13 miljoen euro. De verstrekte subsidiebedragen liggen hoger dan voorheen, doordat het Fonds besloten heeft geen maximum meer aan zijn subsidies te stellen. Daardoor is het voor het eerst sinds Berbers in 2002 directeur van het Fonds werd, dat een complete aanvraagronde komt te vervallen wegens uitputting van het budget.