Eindhoven niet zwaartepunt voor design

In het bericht in deze krant van 4 oktober `Museum voor design komt in Eindhoven` staan enkele misvattingen. Het is onjuist dat het museale zwaartepunt voor design naar de Lichtstad verschuift. Ons rijke vormgevingserfgoed wordt sinds jaar en dag beheerd door tal van musea en instellingen. Behalve de in het bericht genoemde `grote` musea zijn dat onder andere het Affichemuseum (Hoorn), Aviodrome (Lelystad), Glasmuseum (Leerdam) en het Textielmuseum (Tilburg). Anders dan het Eindhovense Designhuis zijn dit volgens de definitie van de International Council of Museums échte musea omdat ze niet uitsluitend exposeren, maar ook zorgen voor beheer en onderzoek van collecties en archieven.

Voorts wordt opgemerkt dat in Platform21 (Amsterdam) overwegend gepraat zou worden. Echter, naast discussies, lezingen en workshops heeft Platform21 sinds de opening in maart 2006 zeven tentoonstellingen georganiseerd.